asdasd Belle Carpets & Rugs
Best Gallery In Town

Klik venligst på billederne for at for at forstørre.

I 1968 åbnede deres datter, Hanne Munkholm, Belle Kunst ved Stouby, nord for Vejle Fjord. Her kunne hun nyde godt af erfaringerne, dels hjemmefra samt fra sin læretid hos det anerkendte textilfirma Harald Rix i Horsens. Her tilegnede Hanne Munkholm sig sin basisviden om persiske tæpper.

I 1972 tog Henning Munkholm sin afsked fra sit job som typograf i Horsens og trådte ind i familiefirmaet. I 1976 foretog Hanne og Henning Munkholm deres første indkøbsrejse til Iran og handlen med tæpper begyndte at tage fart. 

Firmaet vandt, til trods for sin størrelse, stor anerkendelse, for sin gode service og fagekspertise, såvel lokalt som nationalt.


I 1988 trådte datteren Helle Munkholm ind i familiefirmaet efter at have afsluttet sin handelsuddannelse som isenkræmmer i Vejle. I 1989 købte familien Horsens Kunstgalleri af bedsteforældrene.

I 1990 genåbnede Horsens Kunstgalleri som moderne kunstgalleri og tæppehandel efter en større ombygning og renovering.
I 1991 trådte sønnen Martin Munkholm ind i familiefirmaet efter at havde afsluttet sin handelsuddannelse som tæppehandler i frihavnen i Hamborg. Siden har søskendeparret drevet Horsens Kunstgalleri som de overtog ejerskabet af i 2001. De har haft tæt samarbejde med forældrene i Belle Kunst som kun er 20 km uden for byen. I 2010 besluttede familien Munkholm at igangsætte generationsskifte.

Samtidig var lokalerne blevet for små i begge butikker. Derfor traf familien i starten af 2011 beslutning om at bygge et nyt galleri ved siden af det gamle i de unikke omgivelser i Belle ved Stouby. Den nye bygning, vil i fremtiden huse kunstgalleriet: Belle Art Gallery. Den gamle bygning vil i fremtiden huse specialbutikken for orientalske tæpper: Belle Carpets and Rugs. Således har familien Munkholm fået mulighed for at viderføre deres gamle koncept.

De kan, fremover, drive handel med de samme to varegrupper som de altid har beskæftiget sig med og som de har stor erfaring med. Handlen sker blot fra to forskellige bygninger, som er brancheopdelt og under de nye og mere internationalt klingende navne: Belle Carpets and Rugs og Belle Art Gallery.