Kunstnerprofiler for kunstnere i Belle Art Gallery

Der er mange meninger om hvad god kunst er.
Vi vil ikke være smagsdommere i kunstens verden, men vi gør os umage for at finde god kunst til fornuftige priser og det har vi gjort siden 1953.
Siden dengang har vi i familieregi arbejdet med malerier, skulpturer, og andre unikke kunstværker samt litografier og andre former for grafik.

Alejandro DeCinti

Alejandro De Cinti er en Chilensk-Italiensk kunstmaler. Siden 2009 har han reklameret for, og været samarbejdspartner med, “Ramírez Máro Instituttets” projekt sammen med den tyske kunstner Rafael Ramírez Máro.
Projektet omhandler kreationen, læringen og promoveringen af kunst malet på traditionelle medier og bærer præg af universel kultur samt den Latinamerikanske og Chilenske identitet.


Mere om Alejandro DeCinti

Anne Vilsbøll

Anne Vilsbøll skaber værker som er abstraktioner og indeholder en repræsentation af former i rum. Figurer eller objekter viser sig, løsrevet fra deres oprindelige position. Formerne hviler i blå, røde eller gule farveskalaer, som vibrerer i den taktile overflade.  Forståelsen af værkerne bliver flertydig. Formelementerne hentes fra selvoplevede kontekster og resultatet er nye fortællinger, der indeholder visioner om en verden fuld af undere.

Mere om Anne Vilsbøll

Annette Wier

Annette Wier bruger skitsen til at fastholde øjeblikket og beskrive stemninger. Hun søger en form for lethed i sine malerier. Ikke en lethed der overgiver sig til tilfældet, men en lethed, der hænger sammen med nøjagtighed og bestemthed. Annette Wier arbejder med akryl på lærred samt tusch og grafik.

Mere om Annette Wier

Betty Cristine Fog

Fotografering og fotokunst er en passion. Dette medie rummer et helt univers af muligheder, hvor hun kan udtrykke sig kunstnerisk. Hun er faldet for fotografiet og har stort set altid sit kamera med sig.Betty Cristine skyder løs på alt, hvad hun finder interessant. Billedredigeringen tager hun bagefter med de digitale værktøjer på sin MAC.  Betty Cristines måde at arbejde på kan bedst udtrykkes ved at citere Palle Kjærulf Schmidt:“Jeg er ikke fotograf - jeg iscenesætter billeder.”

Mere om Betty Cristine Fog

Carsten Frank

Carsten Frank er autodidakt med studier i kunsthistorie 1978-80. Han er meget optaget af lyset og værkerne synes at beskrive landskabet på forskellige tider af døgnet og året. Carsten Frank arbejder med akryl og olie på lærred samt grafik.

Mere om Carsten Frank

Carsten Fun Jensen

Carsten Fun Jensen Arbejder i bronze og granit. Hans skulpturer er gennemarbejdede ned til mindste detalje og med en finish, der gør at man slet ikke kan lade være med at lade fingrene kærligt glide over metallet eller den glatslebne stenmasse

Mere om Carsten Fun Jensen

David Gerstein

Den israelske kunstner og kunsthåndværker, David Gerstein søger at udvide grænserne for to-dimensionale malerier i tre-dimensionale skulpturer og vægopjekter. I sit valg af emne ønsker han at nedbryde de eksisterende barrierer mellem kunst og kunstværk.

Mere om David Gerstein

Devin Miles

Devin Miles har inden for de seneste år skabt sig et navn inden for kunstscenen. Allerede i 2009 opdagede det tyske fagtidsskrift ”DER KUNSTHANDEL” den spirende stjerne, og indtil nu er forventningerne til ham blevet opfyldt til fulde. Der er stor efterspørgsel efter hans billeder.

Mere om Devin Miles

Frank Hammershøj

Frank Hammershøj var en alsidig maler, med en bred vifte af motivkredse som veksler mellem hans eget atelier, naturen i Norden samt bybilleder fra kultursteder i Europa, hvor symbolske udsyn og øjeblikke er blevet gemt i erindringen og dagbogen. Han arbejdede med olie på lærred og akvapastel på papir

Mere om Frank Hammershøj

Franz Beckerlee

Franz Beckerlee er fra 1942 - og kom efter realeksamen i lære som værktøjsmager. Han var stærkt inspireret af Robert Jacobsen og begyndte allerede som 16 årig at fremstille skulpturer af jern. Dengang udstillede han på Galleri Graugaard og spillede musik i sin fritid.
I 1969 dannede han sammen med Willi Jønsson og Kim Larsen - "Gasolin", 
som fyldte hele tilværelsen frem til 1978.

Mere om Franz Beckerlee

Helle Bang

Helle Bangs skulpturer er oftest kvinder, hvor ansigt fremstår som et spejl, beskueren kan spejle sig i. Symbolikken er ligetil. Vi spejler os i ethvert kunstværk. Publikum må gøre en aktiv indsats for at sætte sig ind i værket. På samme måde spejler hendes malerier sig i hendes skulpturer og omvendt.

Mere om Helle Bang

Henriette Hagelskjær

”Den gådefulde Hagelskjær.
Kunstneren Henriette Hagelskjær er ydmygheden selv i egen person. Selv om hun kan male, så englene synger, så er hun ikke den, der trænger sig på. Hendes kunstner-ego rager ikke op som et blinkende fyrtårn midt i myldretiden, og man leder forgæves efter hende på Facebook. Det vil jeg ikke bruge min tid på, siger hun, jeg vil meget hellere male.”
Af Per Nielsen

Mere om Henriette Hagelskjær

Ingrid Bugge

Ingrid Bugge dyrker et kraftfuldt, drømmende og klassisk malerisk udtryk. Hun arbejder også med installationen, både som udsmykning og som kunstneriske, multimedielle kunstprojekter.

Mere om Ingrid Bugge

Jannie Kloster

Jannie Kloster er født i Danmark. Hun har dog boet i Kina fra 2005 – 2011 med sin mand, hvilket har haft stor indflydelse på hendes kunstneriske virke. Hun var ny i kunstverdenen i Shanghai, men blev meget hurtigt accepteret i kunstkredse. Hun overraskede alle med utrolig energi, engagement og kreativitet.

Mere om Jannie Kloster

Jean-Marc Lafon

Jean-Marc Lafon maler en verden, der synes at befinde sig et næsten drømmeagtigt sted midt imellem fortidens udsagn og fremtidens uvished. Hans malerier er både konkrete spejlinger af oplevelser i og med en natur, hvor havet og himlen spiller en dominerende rolle. Lafon arbejder med mixed media på lærred.

Mere om Jean-Marc Lafon

Jens Birkemose

Jens Birkemose dyrker en abstrakt-ekspressionistisk stil.  Han har siden 1976 haft atelier i Paris og har fra 1980 udstillet som medlem af Decembristerne. I 1990 modtog han Eckersbergs Medalje. Han er repræsenteret på Statens Museum for Kunst og andre danske museer.

Mere om Jens Birkemose

Jens Flemming Sørensen

Jens-Flemming Sørensen, f. 1933, dansk billedhugger; fra 1987 bosat i Pietrasanta i Italien. Sørensen, der er uddannet skrædder, begyndte som autodidakt maler, men opholdet på Eks-skolen førte ham hurtigt mod rumkunsten.

Mere om Jens Flemming Sørensen

Jeppe Jeppesen

I nogle af Jeppe Jeppesens Thorshavn-malerier klumper husene sig sammen og står voldsomt bastante, og en farvemæssig kakofoni får det hele til at blive vedkommende og tæt. Jeppe Jeppesen har undervist på kunstakademier og udstillet på gallerier i både ind oh udland og har en enorm erfaring. 

Mere om Jeppe Jeppesen

Jikke van de Waal-Bijma

People are the central focus of ceramist Jikke van de Waal-Bijma’s work. In the motto above she has managed to capture precisely in words that which she wants to portray through her sculptures. Jikke models from clay, building up the work through clay slabs. 
The skin of the artefacts bears special importance in her work.

Mere om Jikke van de Waal-Bijma

Jørgen Nash

Jørgen Nash grundlagde i 1960 sammen med broderen Asger Jorn, Bauhaus Situationiste, på Drakabygget,  en ødegård udenfor Örkelljunga i Sverige. Her kom gennem årene mere end 500 kunstnere fra hele verden. Han har haft mere end  hundrede separatudstillinger og deltaget i over 200 gruppeudstillinger rundt om i verden. 

Mere om Jørgen Nash

Karen Nyholm

På bunden af en stramt designet dobbeltskål står en lille porcelæns kat, og kigger op mod motivet af en hvæsende panter. Betragter den sin egen ønsketænkning? Eller er den fanget mellem to verdener - udstillet i en voksen krop af up-to-date-glasdesign og rustfrit stål. En barndom, der er gået forkert? "Miav". Noget er ikke, som det plejer at være.

Mere om Karen Nyholm

Kirsten Rudiengaard

Kirsten Rudiengaard omgås helt naturligt ubestemmelige, kære og milde væsener. De er budbringere i hendes malerier, og deres øjnes glans og styrke kan godt minde om de øjne, vi møder i portrætterne hos de gamle flamske mestre.

Kirsten Rudiengaards værker rummer en udtryksfuld og varm sanselighed og lidenskab.

Mere om Kirsten Rudiengaard

Kjeld Ulrich

Kjeld Ulrich debuterede i 1972 efter fem års kunstuddannelse. Han flyttede til Frankrig i 1988 for at udvikle sig videre som kunstner, og valgte at flytte tilbage til Danmark i 1996. Kjeld Ulrich’s billeder kan du stadig se rundt om i Europa og er repræsenteret både i private og offentlige samlinger. Kjeld Ulrichs speciale er en collageagtig teknik, hvor enkelte motiver gentages i bunden, men gradvist sløres gennem øvre lag bestående af dryp, kradserier, løse penselstrøg eller regulær tegning.

Mere om Kjeld Ulrich

Lafonloehr

Eet billede, een person.  Een malers tanker, følelser og temperament omsat til form og farve på en overflade.  Det er sådan vi opfatter billeder, som monologer.  Dialogen starter i det øjeblik, hvor beskuerens øje møder billedet, ser det og lader det tage plads i bevidstheden.

Mere om Lafonloehr

Lis Zwick

Lis Zwick skaber billeder af farvepoesi, hvor figurerne rummer elementer af eventyr og historier, der tilsammen skaber en let og lys, ja nærmest dansende magiske verden. Lis Zwick er dronning af Drakabygget, frihedens værksted ved Örkeljunga i Sverige.

Mere om Lis Zwick

Ljudmila

Jeg er født i Sarajevo. Uddannet journalist. 93' krigen ... ankom til Danmark ...Afgangseksamen fra Kunstskolen, grafisk linie. Herefter diverse kurser, selvstændig fordybelse og job som freelance kunstner, hvilket har gjort mig til hvad jeg er i dag. Jeg udstiller i forskellige gallerier, kunstforeninger og institutioner. Hvor finder jeg inspiration? ... I mennesker, musik ...Jeg holder meget af musik og spiller også selv. Musik er noget der inspirerer mig på mange måder, også i mine malerier.

Mere om Ljudmila

Lone Kjeldsen

Lone Kjeldsens skulpturer er keramiske – bygget op af små klatter ler, som med et fladt redskab bliver banket og formet på plads – en gammel klassisk teknik, der gør skulpturen holdbar og egnet til brænding. Hun bevarer i så høj grad som muligt den ”klattede overflade”, der giver struktur og liv i skulpturens overflade.

Mere om Lone Kjeldsen

Lone Völcker

Völcker, dansk kvindelig skulptør, som har formået at skabe sit helt eget kunstneriske formsprog i brugen af materialet plexiglas.

Mere om Lone Völcker

Malene Hammershøj

Jeg maler om natten i mit atelier, som er den gamle byrådssal. Natten giver mig ro og mulighed for at fordybe mig. Jeg er et nysgerrigt menneske, og skal derfor bruge nattens ro og mørke for at kunne give slip og lade mig opsluge.

Mere om Malene Hammershøj

Marco Evaristti

Marco Evaristti (f. 1963) er en dansk/chilensk multikunstner.
Hans kunstværker skaber ofte debat og er provokerende og grænseoverskridende.

Mere om Marco Evaristti

Marie Bjerre

Inspirationen finder jeg i naturen, forskellige kulturer, myter og eventyr, film, mode og kunstnere, som fx Frida Kahlo har været en stor inspiration.
Symboler fra katolicismen og mystikken dukker op i værkerne og bidrager til fortællingen.
Blomster, en kroget gren eller en mosbegroet sten, en gammel husfacade, et smukt vindue eller en interessant dør. Jeg kan lukke døren op eller lade den stå på klem.

Mere om Marie Bjerre

Máro

Oversættelse kommer snart

Antonio Máro and his' son Rafael Ramírez has together developed the characteristic Márostil inspired by the precolumbian Art and the Abstract Expressionism. Both Artist from Peru are living and working under their Artist-name: Antonio Máro in Hauset, Belgium. Before 1972 Father Apolo (alias Antonio Máro) studied in Lima with Ricardo Grau and later in Germany with Willi Baumeister.

Mere om Máro

Michael Jastram

Med et imponerende CV der strækker sig over mere end 30 år, har Michael Jastram manifesteret sig som en af Tysklands betydeligste kunstnere. Hvilket bl.a. illustreres ved, at han også er fornemt repræsenteret i kunstsamlingen i ​​den tyske Forbundsdag med en række skulpturer.

Mere om Michael Jastram

Ned Cantrell

"Honey and Venom", hedder en af Ned Cantrells glasskulpturer, forestillende et hvidt kranium med tomme øjenhuler og en spøgelsesagtig række fortænder. På dette ultimative "Memento Mori"-symbol er påført den sorte silhuet af en smuk, ung og meget levende kvinde i en yndefuld og koket stilling. Med andre ord: livet i sin mest ferskenbløde og sanselige form, overfor det håndfaste bevis på dødens konstante nærvær. 

Mere om Ned Cantrell

Niels Erik Von Skovballe

Niels Erik von Skovballe født Jørgensen i Herlufsholm 1945.

Påbegyndte i 1967 kultursociologiske studier ved Københavns Universitet. Flyttede i 1969 ”på landet” og havde samme år udstillingsdebut i Norberg, Sverige med et så opmuntrende resultat, at tegneriet kom til at dominere over de kultursociologiske studier for ret hurtigt at blive forvandlet fra hobby til profession.

Mere om Niels Erik Von Skovballe

Per Flemming

Per Flemming debuterede på Charlottenborgs forårsudstilling 1973 og har udstillet på en række anerkendte gallerier i Danmark, samt i Tyskland og Sverige. Han har solgt til bl.a. Arbejds- og Social-ministeriet. Per Flemming fastholder på smukkeste vis nogle stærke og gode traditioner i dansk malerkunst.

Mere om Per Flemming

Pernille Clausen

Pernille Clausen, billedkunstner og skulptør, debuterede i 1975 på kvindeudstillingen på Charlottenborg som billedkunstner.
Hurtigt herefter startede hun med at arbejde med skulpturer, og i 1987 tog hun fat på mosaik kunsten som hun studerede i Italien - i Ravenna og Venedig.
I 2007 studerede Pernille Clausen i Pietrasanta (ved marmorbyerne) i Toscana hvor hun både fik hugget skulpturer i marmor samt støbt i bronze. Hun har siden studeret et par måneder hvert år samme sted.
Herhjemme har Pernille Clausen udstillet på adskellige gallerier, bl a Cobraloftet ved Sofienholm og Jægersborg slot, hun har kreeret udsmykninger som kan ses på Christianshavn´s Døtreskole, børnegården i København, i Valby, flere steder på Amager, I Ringsted, gadekæret i Helsinge samt på Sundby hospitals børneafdeling.
En meget spændende og alsidig kunstner.

Mere om Pernille Clausen

Peter Eichen

Peter Eichens fragmentariske bygningsdele og menneske- tomme rum har de samme mystiske og immaterielle kvaliteter som Hammershøis billeder, men de er samtidigt umanerligt fysiske og sanselige. Dette er de takket være hans helt specielle teknik.

Mere om Peter Eichen

Peter Hesk Møller

Sanselighed og organisk fornemmelse er nøgleord for Peter Hesk Møllers skulpturer. En slags, med tydelige henvisninger til det feminine som det let og smukke - snor og drejer sig op af eller ud af, altid er der en bevægelse, der er indfanget og fastholdt i et gyldent øjeblik.

Mere om Peter Hesk Møller

Predrag Radosevic

 

Predrag Radosevic er en spirende kunstner, som oprindeligt er fra Serbien og som allerede er i fuld gang med en international karriere. Han arbejder primært i "mixed media" med pigmentpulver, akryl-, vand-, og oliemaling. Han er berømt for sine kulmalerier, der bedst kommer til udtryk i personlige portrætter og portrætter "on demand", som skildrer det indre væsen og personers sande Jeg. Mange af hans allerede solgte malerier er børne og kæledyrs venlige scener, i såkaldte "genremalerier". Denne yderst detaljeorienterede kunstner udviser en endnu mere mystisk form for kunst i den nye serie af kunstværker, hvor bevægelse og fart behandles med stor omtanke og hvor objekter bliver skabt i adskillige omgange, hvilket efterlader dem delvist ufærdige.

Mere om Predrag Radosevic

Rafael Ramirez Máro

Fra kunstnerens perspektiv: Det menneskelige billede af kunstneren Rafael Ramirez.Rafael Ramirez er ikke kun en biografisk verdensborger, der har fundet et hjem iforskellige lande – han er først og fremmest kunstner.

Mere om Rafael Ramirez Máro

Rama King Nash

Rama King Nash har med Jørgen Nash og Asger Jorn gyngende i stamtræet, rødderne dybt begravet i dansk kunstnermuld, plus strejf af Mexicansk blod og Latinamerikansk base. Dette giver en global ballade og balance og et helt eget sprog på hans malerier, tryk og emaljer. Rama kan alt i sin egen helt sikre stil.

Mere om Rama King Nash

Rikke Bruzelius

Glaskunstner Rikke Bruzelius´s vision er at skabe smukt, skandinavisk glas, hvor historie og natur smelter sammen i unikke værker med et personligt udtryk. Glas som lader fantasien få frit spil i sammensmeltede farvekombinationer og harmonisk formgivning. Glassets skrøbelighed ynder hun at fremhæve ved at lade metal og glas forenes i en kontrastfyldt symbiose. Tusindvis af glas har formet sig i hendes hænder båret af entusiasme og stræben efter det optimale samspil mellem form, farve og glassets egen dynamik.

Mere om Rikke Bruzelius

Ronny Hård

Ronny Hård er født i 1950 i Svenske Stjärnsund, Dalarna. Vidtstrakte skove, søer og naturens stilhed har sat præg på hans skabelse af malerier. Ronny forsøger at formidle den eftertænksomme dybde som han oplever i sin lidenskab til den storslåede natur.

Mere om Ronny Hård

Simon Fellah

De genkendelige ansigter er der, samtidig med at de forsvinder. Konturer opstår, toner frem på lærredet, og forsvinder på én og samme tid.

Mere om Simon Fellah

Sjulle Schulstad

Sjulle Schulstad har boet i mange lande og rejst verden rundt. Nu bor hun i København. Hun har altid haft interesse i den kreative verden – er uddannet på kunstakademiet i Perth, men har også studeret kunstterapi, græsk filosofi og psykoanalyse. Alle hendes uddannelser har inspireret hendes kunst. Efter en periode som underviser og pædagog arbejder hun nu udelukkende som billedkunstner og illustrator.

Mere om Sjulle Schulstad

Steen Kepp

Steen Kepp er uddannet i Danmark og Frankrig som billedkunstner og grafiker. Han har gennemført studier ved Kunstakademiet i Nice og hos lithografen Pierre Chave i Vence. Hans titler vidner om en syntese af øst og vest, hvor begge ord associeres til det som udmærker den danske, eller kosmopolitiske keramiker Steen Kepp's kunstneriske skaben: En meditativ stilhed.

Mere om Steen Kepp

Sulejman Junuzovic

Sulejman Junuzovic maler realistiske men alligevel drømmeagtige malerier, hvor han blander indtryk fra Bosnien. Hvor andre realister, eksempelvis Thomas Klyge eller Jørgen Boberg, kan have noget tvetydigt, af og til endda uhyggeligt, i deres maleri, er Junuzovic poeten, der skildrer det forgangne. Tiden står stille i hans værker, hvilket til tider kan være befriende. 

Mere om Sulejman Junuzovic

Thorsten Dennerline

Thorsten Dennerline er først og fremmest maler og grafiker. Men han producerer også kunstner- bøger med sine egne litografier, ætsniger, og træsnit. Dét gør Thorsten Dennerline på sit eget forlag, Bird Press, der har eksisteret siden 1996.

Mere om Thorsten Dennerline

Troels Trier

Troels Trier har i en lang årrække været kontroversiel entertainer i underholdningsbranchen men er nu vendt tilbage til maleriet, med succes. Han har etableret sig som billedkunstner gennem en lang række udstillinger omfattende grafik, skulpturer, assemblager, samt hans specialitet, nemlig fabulerende malerier i en genre, som er helt hans egen.

Mere om Troels Trier

Vladimir Jelnorovich

Den kreative impuls er lejret inde i mig som en stærk spirituel erfaring med en dramatisk karakter som et resultat af et sammenstød mellem mit subjektive Ego og den objektive verden. Sådan beskriver Jelnorovich selv sit kunstnerisk udgangspunkt. I den særlige russiske sprogbrug, der kan forekomme os lidt svulstig, fortsætter han med at sige, at denne kollision kræver en befrielse som skal ske ved hjælp af skabelsen af en kunstnerisk overflade ved at male.

Mere om Vladimir Jelnorovich

Yoshio Nakajima

Yoshio Nakajima er 70 år, født i Japan, hvor han voksede op på landet nogle hundrede km udenfor Tokyo. Som ganske ung bevægede han sig ind på en bane som kunstner og kosmopolit. Først gik turen til læremestre i Tokyo, der bragte ham i kontakt med samtidige rørelser i det internationale kunstmiljø. Siden kom han bl.a. til Amsterdam, Los Angeles, Göteborg og Ramlösa. I  dag tilbringer han halvdelen af året i Sverige og halvdelen i Japan.

Mere om Yoshio Nakajima