Annemette Klit

Om Annemette Klit

Annemette klit arbejder med keramiske udtryk i raku, som hun holder meget af. Jeg elsker den hurtige brændeproces i røg, ild og damp, fortæller hun.

Rakuarbejdet bliver til fade, vaser, huse og mennesker i den lidt grove og hurtige stil, der er hendes varemærke. Formerne bliver forstærket med klare stærke farver, der omgående falder i øjnene, når man passerer dem. Tilsammen danner de billeder, som skiller hendes keramik ud fra mange andres. Stilen og farverne er ikke nordiske, man føler sig snarere hensat til Afrika, og Annemette Klit har da også været i Afrika flere gange. Den folkelige inspiration fra byernes farver og mængden af brugskeramik i forskellige udgaver er sunket dybt ned i hendes sjæl. Hun har udviklet sin egen særlige måde at forene det nordiske med det danske.

Den særlige stil Annemette klit har udviklet, viser sig som en sort ru flade med grove og brudte kanter og fladeafslutninger. Derved får de enkelte ting et gammelt og brugt udtryk fra starten. Man får følelsen af gamle ting, der er dukket op fra en måske fjern og eksotisk fortid. Mønstringen er med store og tilsvarende grove flader og ujævne geometriske figurer, det fremmedartede er synligt, og alligevel virker det hele en smule velkendt. Dobbeltheden kommer b.la. frem i hendes huse. De er typiske bindingsværkshuse, der viser tilbage til lokal fortid, der nu står i et romantisk og derfor eksotisk skær, som når vi ser ældre danske film, hvor tid og ære var i højsædet. Fortidens solide og venlige købstadsmiljø og det fremmede fra savannen smelter sammen til et særligt udtryk. En stil der rummer glæde, opmuntring, romantik, tryghed, tradition og en danskhed, der var baseret på åbenhed og venlig imødekommenhed overfor det eksotiske fra andre himmelstrøg.

Erik Meistrup, kunstanmelder

Tilbage til oversigt

Keramiker

Annemette Klit 1971

Annemette Klit arbejder med eventyrhuse, afrikanske menneskefigurer samt skulpturelle vaser og fade i raku-keramik. Den grove, rustikke og hurtige stil, er hendes varemærke. Formerne bliver forstærket med klare stærke farver, der omgående falder i øjnene og fanger opmærksomheden.

Læs mere nederst på siden

Annemette Klit

  • 1
Der er ingen varer i denne kategori!
  • 1